In Hanswijk mogen we weer terugblikken op een zeer succesvol bezinningsconcert in de basiliek, naar aanleiding van het Hoogfeest van Maria Tenhemelopneming. Zie verslag en foto’s hieronder.

Een swingend concert van het gemengd gospelkoor Amuzing Great Joy heeft het publiek in onze basiliek doen opveren, meezingen en ritmisch bewegen.  Vooraan hadden enkele genodigden plaatsgenomen waaronder Kardinaal Jozef De Kesel en Schepen Arthur Orlians, Schepen van Financiën, Gebouwen en Monumentenzorg van de Stad Mechelen.

Het publiek was zo talrijk opgekomen dat er overal stoelen dienden bijgezet en er toch nog veel plaatsen tekort waren.

Hoed af voor de begaafde en enthousiaste zangers onder leiding van Karine Calomme. Zij dirigeert al meerdere jaren twee muzikale ensembles: “Amuzing”, een pop- en gospelkoor uit Olen, en “Great Joy”, een dynamisch koor gegroeid uit de leerlingen van de academie van Willebroek. Voor het matineeconcert in de Hanswijkbasiliek werden beide samengevoegd tot één groot gemengd koor. Zij brachten de typische gospelsfeer tot leven met rustige nummers die kippenvel bezorgden maar ook swingende nummers die de hele kerk in beweging zetten. Enkele goed gekozen bezinningsteksten maakten van deze namiddag een afgerond en zinvol geheel.

Op de receptie in de zomerse tuin van de pastorie werd er nog lang nagepraat bij een lekker glaasje.

Er waren niets dan positieve reacties te horen: het geheel had de mensen echt geraakt en hoorbaar ‘deugd gedaan’.  We mogen gerust concluderen dat het een schitterend bezinningsconcert was, een schot in de roos.

Langs deze weg zeggen we oprecht dank aan het voltallige publiek, aan de organisatie van het concert en aan de ploeg van vele vrijwillige medewerkers van Hanswijk die meer dan de handen vol hadden.

Het volgend bezinningsconcert in de Basiliek zal plaatsvinden op zondag 4 februari 2024 n.a.v. het feest van Maria Lichtmis.  Dan zal het matineeconcert verzorgd worden door het Mechels Vocaal Ensemble Scala Vocale.

Plaats een reactie