Dag van het Woord Woorden uit MATTEÜS

zondag 1 december 2020 om 15 uur Basiliek O.L.Vrouw van HANSWIJK in Mechelen

Op de eerste zondag van de advent begint een nieuw kerkelijk jaar waarin het evangelie van Matteüs centraal staat. Op deze ‘Dag van het Woord’ worden in de basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van Hanswijk de  hoogtepunten uit dit evangelie luidop voorgelezen.

Op zondag 1 december begint om 15 uur het programma “Woorden uit Matteüs”. Meerdere voorlezers van diverse leeftijden en achtergrond brengen ‘de hoogtepunten uit het evangelie van Matteüs’ luidop ten gehore. Tussendoor klinken muzikale intermezzo’s van Hanna Vandergoten: harp, Bart Wils: accordeon, Cristel De Meulder: sopraan en Stefaan Mattys: bariton. Gratis toegang. Programmaboekje beschikbaar. Aansluitend kan worden nagepraat bij een drankje in de crypte onder de basiliek.

SWINGEND MARIACONCERT OP HALFOOGST

In Hanswijk mogen we weer terugblikken op een zeer succesvol bezinningsconcert in de basiliek, naar aanleiding van het Hoogfeest van Maria Tenhemelopneming. Een swingend concert van de White ’n Black gospel singers heeft het publiek in onze basiliek doen opveren, meezingen en ritmisch bewegen.

Een publiek dat zo talrijk was opgekomen dat er nog overal stoelen werden bijgezet en er toch nog  veel plaatsen tekort waren.

Hoed af voor de begaafde zangers onder leiding van Ann Callens-Janssens, en de pianist Pietro Ramman. Zij brachten de typische gospelsfeer tot leven met rustige nummers die kippenvel bezorgden maar ook swingende nummers die de hele kerk in beweging zetten. De mooie bezinningsteksten maakten van deze namiddag een afgerond geheel.

Op de receptie in de crypte werd er nog lang nagepraat bij een lekker glaasje.

Er waren niets dan positieve reacties te horen: het geheel had de mensen geraakt en ‘deugd gedaan’ .

We mogen gerust concluderen dat het een schitterend bezinningsconcert was, een schot in de roos.

Langs deze weg zeggen we oprecht dank aan het voltallige publiek, aan de organisatie van het concert en aan de ploeg van vele vrijwillige medewerkers van Hanswijk die de handen vol hadden.