In de Hanswijkbasiliek is het ondertussen een traditie om in de aanloop van het nieuwe kerkelijk jaar een Dag van het Woord te organiseren. Dit jaar werden er luidop zeven fragmenten voorgelezen uit het sluitstuk van het Nieuwe Testament: de “Openbaring van Johannes” of het boek “Apocalyps”.

In het boek Openbaring wordt onthuld dat heel de werkelijkheid een diep geheim is. Ook daar waar de mens zichzelf koning van de schepping waant, is er altijd iets dat hem overstijgt. Het boek wemelt van tableaus waarmee de verschrikkingen van de eindtijd beschreven worden. Toch komen er evenveel scènes voor die niet sensationeel zijn. Uit het boek ademt ook rust en stilte. Er wordt gezegend en getroost. Tegenover het dreigende eindoordeel staat hoop op redding. Het getal zeven speelt een belangrijke rol: het ganse verhaal wordt in zeven gedeeld, elk onderdeel valt uiteen in zeven gedeelten…

De vele bijbelteksten werden afgewisseld met indrukwekkende muzikale intermezzo’s gebracht door het Jachthoornkorps Fugamus en harpmuziek van Hanna Vandergoten.

Als kleine attentie kregen alle lezers en medewerkers een fles “Victoriabier”. Na afloop werd nog nagepraat bij een glaasje in de Crypte.

We danken de organisatoren en medewerkers van de Geloofsgemeenschap van Onze-Lieve-Vrouw van Hanswijk en het CCV en Cultuur in Geloof van het Vicariaat Vlaams-Brabant en Mechelen.

Plaats een reactie