op zondag 5 februari om 15u verzorgt het Ensemble AMICI MUSICALI, een sfeervol bezinningsconcert in de Basiliek van O.-L.-Vrouw van Hanswijk.

Kim Meyns, mezzo-sopraan; Jannes Desmet, contratenor; Elise Rathé, dwarsfluit; Ada Rathé, harp en Wouter Verheyden, orgel, brengen een gevarieerd programma van religieuze muziek. Werken van Bach, Mozart, Faure, Benoit, Schubert, Thomas, Franck, Vavilov, Purcell, Vivaldi en Teleman wisselen af met bezinningsteksten rond het feest van Maria Lichtmis. Zo zet de geloofsgemeenschap van Hanswijk hun traditie van sfeervolle bezinningsmomenten bij de Mariale feestdagen verder.

Het is voor de eerste keer in de concertenreeks van Hanswijk dat een ensemble met een contratenor te gast is. Een “countertenor” is een volwassen man die zingt met een stembereik dat overeenkomt met dat van een alt door gebruik te maken van de falset. Jannes Desmet is een van de weinige Vlaamse contratenoren.

Kim Meyns staat al van kindsbeen af op een podium. Eens volwassen trok ze naar het Conservatorium van Brussel waar ze zang studeerde bij beatrijs De Vos. Daarna studeerde ze aan conservatoria in Metz (Frankrijk) en aan het Lichtenberger Intitut in Duitsland. Via haar organisatie “In-Resonans” begeleidt ze met passie andere vocalisten op hun ontdekkingsreis naar een authentieke stemklank.

Voor de zussen Elise en Ada Rathé is muziek spelen en beoefenen een onderdeel van hun dagelijks leven. Nog maar sinds kort verkennen ze ook het podium om zo hun passie te delen met anderen.

Wouter Verheyden tenslotte is al jaren de titularis-organist van de Hanswijkbasiliek en zal met vreugde en grote onderlegdheid de zangstemmen van Kim Meyns en Jannes Desmet begeleiden op een “kofferorgel”.

Enkele gevatte en goed gekozen teksten zorgen voor korte bezinningsmomenten tussenin.

Het bezinningsconcert in de Hanswijkbasiliek op zondag 5 februari e.k. om 15u is gratis toegankelijk. Na afloop van het concert kan gezellig worden nagepraat bij een drankje in de Crypte van de Hanswijkbasiliek.

Een organisatie van de Kerkfabriek van O.-L.-Vrouw van Hanswijk, m.m.v. de Basiliekploeg van de Geloofsgemeenschap van O.-L.-Vrouw van Hanswijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s