Ter gelegenheid van het feest van de Tenhemelopneming van Maria, vond in de basiliek van Onze-Leve-Vrouw van Hanswijk een bezinningsconcert plaats.

Fernand Verreth, voorzitter van de kerkraad, mocht het talrijk opgekomen publiek verwelkomen: ‘Mijnheer de Kardinaal, beste mensen, hartelijk welkom op deze kerkelijke feestdag en in dit matinee-gebeuren waarin Maria, de moeder van Jezus, helemaal centraal staat.

Er zal vanmiddag voor haar prachtig gezongen worden, mooie melodieën zullen deze Basiliek vullen,

en in bezinningsteksten zal er worden stilgestaan bij hoogtepunten en dieptepunten uit haar leven.

We willen voor haar zingen en juichen, haar prijzen, en ook dankbaar zijn voor de steun en bemoediging die zij in deze Basiliek laat voelen aan zovele mensen die haar hier, dag in dag uit komen opzoeken.’

Gedurende de 90 minuten die daarop volgden kon men genieten van drie zeer getalenteerde “meesters in de muziek”: Sarah Peire, sopraan, Hanna Grociak, harpiste, en violist Hans Van Kerckhoven.

Deze musici hebben alle drie al een mooie muzikale carrière uitgebouwd, niet alleen in ons land maar ook in meerdere andere Europese landen.

Voor deze gelegenheid hadden zij een programma samengesteld met hoofdzakelijk Mariale en sacrale vocale en instrumentale muziek.

Passende bezinningsteksten maakten het geheel tot een namiddag van muzikaal genieten en bezinnen.

We mogen terugblikken op alweer een geslaagd en gesmaakt bezinningsconcert.

Het Trio heeft de verwachtingen ingelost: er waren dan ook heel veel lovende reacties van het publiek. Op de aansluitende receptie in de pastorietuin werd nog hartelijk nagepraat en was het heerlijk vertoeven op deze zomerse namiddag.

Langs deze weg zeggen we oprecht dank aan het voltallige publiek, aan de organisatie van het concert en aan de ploeg van vele vrijwillige medewerkers van Hanswijk die altijd paraat staan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s