Op de laatste zondag van de meimaand waren onverwacht veel muziekliefhebbers afgezakt naar de basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van Hanswijk om er het slotconcert door ‘Les Amis de P’ bij te wonen. Fernand Verreth, voorzitter van de kerkfabriek, heette iedereen welkom:

‘In onze Hanswijkbasiliek zijn alle mensen van goede wil alle dagen van de week van harte welkom, ongeacht hun leeftijd, geslacht, herkomst of geloof.

In onze geloofsgemeenschap van Hanswijk nodigen we iedereen uit om, dag na dag,  bij vreugde en bij pijn en met een eigentijdse vorm en taal, samen te komen om dankbaar het leven te vieren omdat we echt geloven dat we op die manier en gesteund en gesterkt door O.-L.-Vrouw van Hanswijk, van dit huis van God een warme thuis kunnen maken, omdat we echt geloven dat we op die manier een stukje dichter komen bij de ontdekking van de hemel.’

Het Mechels gemengd a capella-koor “Les amis de P” o.l.v. Bart Callebaut bracht originele nummers uit eigen creatie en ook bewerkingen van o.a. Corsicaanse herdersliederen.

Samengevat kun je zeggen: zangplezier staat voor hen centraal, ze zingen graag. En dat deden ze niet alleen met hun stem, maar met heel hun lichaam en vaak ook zonder woorden maar met des te meer klanken. Het was iets totaal nieuw, voor sommigen even wennen, maar we hoorden heel veel lof en  positieve commentaren.

Na afloop werden alle aanwezigen uitgenodigd voor een drankje waarbij men nog wat kon napraten met mekaar maar ook met de koorleden en de dirigent van het fantastische gemengd koor uit eigen stad maar “ten onrechte” niet door elke Mechelaar gekend. 

Op 15 augustus staat al een volgend Mariaal bezinningsconcert gepland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s