Op 22 mei, tijdens de zondagviering op de dag van de Hanswijkprocessie, werden de dragers van het Mariabeeld in de bloemetjes gezet. Rector Steven Wielandts dankte hen met volgende woorden:

‘Straks wandelt Maria door onze stad. Telkens weer vraagt dat een serieuze, haast olympische inspanning, waarbij we steeds opnieuw kunnen rekenen op de nodige mankracht.

De beelddragers zijn evenzeer een begrip dan een noodzaak in onze processie. We zijn hen daarom ook zeer dankbaar voor hun gewaardeerde en volgehouden inzet.

Vandaag willen we onze dankbaarheid en waardering tonen op een bijzondere en blijvende wijze. Er zijn beelddragers met vele jaren dienst: dat verdient een medaille.

Medailles zijn slechts uiterlijkheden, toch drukken ze ook de terechte fierheid uit waarmee mensen deze opdracht ter harte hebben genomen, niet zelden zelfs van vader op zoon.

Beste beelddragers, draag dit zilver- of goudkleurig metaal als een ere-teken, maar ook als een verantwoordelijkheid: laat de dienst als beelddrager nooit verloren gaan, maar wees de figuurlijke dragers van een rijke processietraditie waardoor deze stad nooit kan vergeten dat de Lieve Vrouw van Hanswijk ons aller Moeder is.’

Uit oprechte en grote dankbaarheid werden dan de medailles overhandigd.

Een zilveren ereteken voor wie al meer dan 25 jaar drager is: Jos Cauchie, Marc Dejaegere, Filip Vercammen, Alfons Deleus en Eric Vekemans.

Een gouden ereteken voor wie al meer dan 35 jaar drager is: Jean Aerts, Luc Artoos, Jozef Ausloos, Luc Ausloos, Walter Cammaer, Louis Van Looy, Roger Vercammen, Marcel Mergits, Alfons Sempels, Hubert Vandezande, Johan Van Herck en Walter Van Praet.

Ook diegenen die wegens ouderdom of gezondheidsproblemen zijn moeten stoppen, maar in het verleden lang genoeg hebben meegedragen, ontvingen een medaille.

De vele aanwezigen droegen bij aan deze dankbetuiging met een hartverwarmend applaus.

Proficiat aan alle dragers!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s