Het Vredeslicht uit Betlehem

De viering op Kerstdag in de basiliek begon met een heel bijzonder moment. De voorbije dagen werd het Vredeslicht vanuit Betlehem verspreid naar verschillende landen en bereikte het via Oostenrijk ook ons land, waar een afvaarding van onze geloofsgemeenschap het licht ging afhalen in de kerk van St.-Jozef Coloma. Op deze kerstdag kreeg het dus ook een plaats in onze basiliek, vlakbij de kerststal.

Rector Steven Wielandts verwelkomde het als volgt: Het vredeslicht is, net als de kribbe, een teken van de kwetsbare en broze wijze waarop God onder ons komt. Niet in almacht en grootheid, niet in paleizen of op tronen, maar als een kleine vlam die voldoende is om ons verlangen aan te vuren naar zijn Woord en naar het voorbeeld van zijn Zoon Licht, Vrede en Liefde te zijn.

Laten we het vredeslicht uit Bethlehem in ons midden welkom heten en een plaats geven bij de kerstkribbe. Moge dit licht voor vele mensen die de komende dagen de basiliek bezoeken om te bewonderen, te bidden of een kaarsje te branden, een aanmoediging en een zegen zijn.

Zegen van de kerstkribbe

Heer, onze God, een nieuwe dageraad is aangebroken, uw mensgeworden Woord stelt ons leven in een geheel nieuw licht.

Zegen dan ook deze kerstkribbe met het licht van vrede uit de kleine koningsstad Bethlehem.

Geef dat alle mensen die in deze kribbe zoeken naar uw aanwezigheid, aangesproken worden door de eenvoud en de menselijkheid van het grote wonder van uw Menswording.

Want tempel noch paleis zijn uw woning temidden de mensen, maar in de heilige kerstnacht werd uw mildheid en trouw geboren in een kribbe en sinds die dag in ieder mensenhart dat liefde overheeft voor alle mensen, naar het voorbeeld van Hem die wij voor tijd en eeuwigheid mogen noemen en belijden als Immanuel, U met ons.

Op Kerstdag was de omhaling bestemd voor de werking van het Koraalhuis in het Begijnhof, een sociaal project van de Mechelse parochies.

We kunnen de mooie som van 900 euro overmaken aan deze waardevolle werking.

Enkele weken terug werd 760 euro opgehaald ten voordele van de actie Welzijnszorg voor de armsten in onze omgeving.

Veel dank aan iedereen die hieraan heeft bijgedragen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s