“Vreugde! Eindelijk kan het weer. Samenkomen om een concert bij te wonen. In de voorbije sombere tijd werden veel kaarsjes aangestoken en heeft Maria veel steun en vreugde geschonken. Dit feest van Maria Tenhemelopneming is dan ook een reden om feest te vieren. Muziek is een uitdrager van vreugde.” Met deze woorden verwelkomde Steven Wielandts, rector van de Hanswijkbasiliek, de toehoorders van het bezinningsconcert op 15 augustus. Het laatste concert vond plaats net voor de corona-uitbraak, in februari 2020, ter gelegenheid van Maria-Lichtmis.

Het muzikale gedeelte van dit bezinningsconcert werd verzorgd door het Trio Alexandra Franck.

Eigenlijk zouden zij al optreden tijdens het bezinningsconcert voor Maria Tenhemelopneming van vorig jaar. Toen dat niet mocht omwille van Corona vroegen we hen om in de Basiliek op te treden t.g.v. het feest van Maria Lichtmis begin dit jaar… Maar tegen die tijd waren we nog lang niet ingeënt en strooide covid 19 dus weer roet in het eten.

Maar derde keer, goede keer! 15 augustus 2021 kon het dus wel, mits bepaalde beperkingen, en dat deed ons veel plezier.

Met het trio Alexandra Franck maakten we kennis met drie zeer getalenteerde “meesters in de muziek” die al heel wat muzikale watertjes hebben doorzwommen en een mooie reputatie hebben opgebouwd. Naast de sopraan Alexandra Franck, traden ook op violiste Chartlotte Verdoodt en pianist Roeland Daems.

Ter gelegenheid van het feest van de Tenhemelopneming van Maria, brachten zij een sfeervol programma van hoofdzakelijk religieuze muziek van o.m. Mozart, Haendel, Saint Saëns, Beethoven, De Vocht, Eccles, Franck, Barber, Fauré, Schubert en Jenkins.

Passende bezinningsteksten maakten het geheel tot een echt uur van muzikaal genieten en bezinnen.

We mogen terugblikken op alweer een geslaagd en gesmaakt bezinningsconcert. Met 96 toeschouwers zat onze Basiliek “coronasafe” vol.

Het Trio Alexandra Franck heeft de verwachtingen ingelost: er waren dan ook heel veel lovende reacties van het publiek.

Aan allen die hebben meegewerkt voor en achter de schermen: een oprechte dankjewel!

Veel bezoekers zeiden bij het verlaten van de kerk dat ze blij waren dat Hanswijk deze mooie traditie opnieuw op gang bracht!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s