Kerstmis is al bijna vergeten, toch blijft de kerststal in de basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van Hanswijk nog een tijdje staan. Tot na het feest van Maria Lichtmis dat we op 2 februari vieren. Dit is exact 40 dagen na Kerstmis en betekent meteen het einde van de ‘kerstkring’.

En vermits er voorlopig nog geen vieringen mogen plaatsvinden, blijft de kerststal halverwege de basiliek zolang een plaats om te bezoeken.

Vlakbij de kerststal staat een offerblok, waar in de weken voor en na Kerstmis bijdragen aan de actie Welzijnszorg konden gedeponeerd worden. Hoewel een omhaling tijdens de zondagviering een veelvoud opbrengt, hebben we nu toch 447 euro kunnen overmaken aan Welzijnszorg voor de armoedebestrijding in eigen land.

Eind januari is dan weer de periode van de ‘Damiaanactie’, de organisatie die zich inzet om lepra en tbc de wereld uit te helpen, met onze heilige pater Damiaan als inspiratiebron. In de offerblok bij de kerststal kan iedereen zijn bijdrage kwijt voor deze gewaardeerde actie. Een banner en een aantal flyers geven nog wat bijkomende info over de damiaanactie.

Wees welkom!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s